Deze Mercedes EQE SUV is het tegenovergestelde van een G-klasse

De minst krachtige uitvoering met achterwielaandrijving, de EQE SUV 350, komt het verst met een actieradius van maximaal 590 kilometer. Bij de 350 4Matic gaat daar 40 kilometer van af en bij de 500 nog eens zo’n 10 kilometer. Bij de AMG’s is de actieradius ongeveer 480 kilometer, al red je dat natuurlijk nooit als je hem ook als AMG gebruikt

De Mercedes EQE SUV komt als achterwielaangedreven 350+ en als vierwielaangedreven 350 4Matic en 500 4Matic. De vierwielaandrijvers hebben twee elektromotoren, één per as. De eerste twee hebben 292 pk en de laatste 408 pk. Dan zijn er nog de Mercedes-AMG EQE SUV 43 en 53. Deze hebben respectievelijk 476 en 687 pk.

Het enorme Hyperscreen dat de Mercedes EQS introduceerde, is optioneel ook te bestellen bij de Mercedes EQE SUV. Hierbij wordt het volledige dashboard (om te zien) één groot scherm. Vink je de optie niet aan, dan krijg je gewoon twee schermen. Andere opties zoals meesturende achterwielen zijn ook te bestellen.

Hij is natuurlijk iets kleiner (de wielbasis is met 9 centimeter gekrompen), maar het belangrijkste is dat er bij de EQE SUV geen optie is voor zeven zitplaatsen, wat bij de EQS wel het geval is. In vergelijking met de sedan-EQE mis je zo’n 70 kilometer actieradius door de hogere vorm en het extra gewicht. Wel heb je achterin wat meer hoofdruimte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *